School.png

 

Werelddag zonder Tabak: Samen(gebonden) gaan we voor een rookvrije wereld!

Wij blijven ijveren voor een rookvrije wereld. Vind jij het ook belangrijk dat kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving? Lees dan zeker verder en ontdek hoe je kan meedoen met onze actie.  

 

Waarom deze campagne?


Kinderen hebben het recht om rookvrij op te groeien. Toch wordt er nog vaak gerookt in het bijzijn van kinderen op speel- en sportpleinen. En zien roken doet roken. Daarom organiseert Generatie Rookvrij elk jaar op 31 mei een actie ter gelegenheid van de Werelddag zonder Tabak. 


Dit jaar lanceren we een nieuwe campagne: op vrijdag 31 mei sluiten we samen onze vingers. Zo maken we duidelijk dat er geen ruimte is voor sigaretten en vapes tussen onze vingers. 

Hoe doe je mee?

 

 1. Zoek een bolletje wol of een elastiekje in de kleuren van Generatie Rookvrij (groen of geel). Bind je wijs- en middelvinger hiermee samen. ✌🏻✌🏽✌🏾
 2. Neem een foto van je samengebonden vinger, alleen of in groep.
 3. Deel op vrijdag 31 mei jouw foto op sociale media met de hashtags #samenvoorrookvrij en tag @generatierookvrij in jouw bericht.
 4. Nadien delen we een aantal van jullie foto's via onze sociale media en in onze nieuwsbrief.
Samen voor rookvrij illustratie Emma Thyssen

Verspreid mee onze boodschap


Geen touwtje of elastiekje gevonden? Geen probleem! Dan kan je ons nog steeds steunen door onze actie te delen op sociale media

 

Download ons campagnemateriaal en ga ermee aan de slag. Vergeet niet jouw logo toe te voegen om aan iedereen te tonen dat jouw vereniging of organisatie werk wil maken van een rookvrije toekomst.

 • Beeld dat je zelf kan gebruiken voor 2 socialmediaposts 
 • Instagram story
 • Omslagfoto voor Facebook
 • Flyer
 • Poster
 • Persbericht
 • Kleurplaat

Alle bestanden zijn beschikbaar in Nederlands, Frans of tweetalig. Je kunt ze bovendien personaliseren met een achtergrond naar keuze en je eigen logo toevoegen via Canva. Klik op de link hiernaast, ga naar projecten in de linkerkolom en selecteer het bestand dat je wil personaliseren. Klik op bewerken, maak een kopie van het bestand en sleep jouw logo naar het vakje met ‘Voeg hier jouw logo toe’.  

Trouwens….

Heb je nog een bellenblaas liggen van onze vorige acties? Haal deze gerust terug boven om extra bellen te blazen in plaats van rook. Best wel eerst je vingers losmaken voor je dit doet 😉

Samen(gebonden) gaan we voor een rookvrije wereld!

Illustratie samengebonden voor een rookvrije wereld door Emma Thyssen