CHC rookvrij

Groupe Santé CHC officiële partner van Generatie Rookvrij

27 March 2023

De Groupe Santé CHC maakt haar voornemen duidelijk kenbaar om tabak te verbannen uit de omgeving van de verschillende ziekenhuislocaties van het CHC Mont-Légia (Luik), de Clinique CHC Heusy (Verviers), de Clinique CHC Hermalle en de Clinique CHC Waremme.

Met uitzondering van enkele rookruimtes engageren al deze locaties zich ertoe om rookvrij te worden en zullen ze patiënten, bezoekers en personeelsleden sensibiliseren om te stoppen met roken. 

Informeren en sensibiliseren

Van bij de aankomst op de parkings van de vier ziekenhuizen roepen borden, spandoeken en stickers mensen op om de rookvrije zones op alle locaties te respecteren. Brochures informeren iedereen dat de tabaksspecialisten van het ziekenhuis ondersteuning kunnen bieden bij een rookstop. Aan het verplegend personeel worden tijdens de werkuren sensibiliseringsessies aangeboden over de omgang met rokers. 

Verleiding wegnemen en ondersteunen

In het CHC MontLégia zijn er bijvoorbeeld geen winkels meer die sigaretten verkopen. Sinds dit initiatief werd genomen, krijgt elke patiënt die het ziekenhuis binnenkomt voor gelijk welk type ziekenhuisopname de gelegenheid om stappen te zetten voor een rookstop. De rookstopconsultaties worden vergoed door de mutualiteit en voor zwangere vrouwen zijn ze helemaal gratis. 

Voor een rookvrije generatie!

Al deze acties, naast tal van andere, passen perfect in de visie van Generatie Rookvrij waar de Groupe Santé CHC zich nu bij aansluit en waar ze maximale zichtbaarheid aan geeft.

Recreatiedomeinen Oost-Vlaanderen Rookvrij sinds 1 januari

Fantastisch nieuws uit Oost-Vlaanderen! De Provincie zette het jaar goed in met een nieuwe rookvrije maatregel. Het bestaande reglement van de provinciale recreatiedomeinen werd uitgebreid, waardoor die nu allemaal rookvrij zijn. Roken en vapen is enkel nog toegestaan in de daarvoor aangeduide zones. Met deze maatregel beschermt Provincie Oost-…
Lees volledig artikel

Generatie Rookvrij: omdat kinderen recht hebben op een gezonde start in het leven

Het aantal rokers mag de voorbije decennia dan zijn afgenomen, toch rookt nog steeds één Belg op de vijf (19,4% rokers in de Belgische bevolking van 15+, waarvan 15,4% dagelijkse rokers). De campagne Generatie Rookvrij, een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving, wil tegen 2037 een eerste rookvrije generatie in België…
Lees volledig artikel

Stoppen met roken als goed voornemen: hoe pak je dat aan?

Een nieuw jaar, dat betekent voor veel mensen goede voornemens maken. Stoppen met roken is één van de voornemens die vaak op het lijstje staat. Met dit artikel willen we iedereen die het nieuwe jaar rookvrij wil inzetten een duwtje in de goede richting geven. De voordelen van stoppen met roken Allereerst is het belangrijk om te weten waarom je…
Lees volledig artikel