CHC rookvrij

Groupe Santé CHC officiële partner van Generatie Rookvrij

27 March 2023

De Groupe Santé CHC maakt haar voornemen duidelijk kenbaar om tabak te verbannen uit de omgeving van de verschillende ziekenhuislocaties van het CHC Mont-Légia (Luik), de Clinique CHC Heusy (Verviers), de Clinique CHC Hermalle en de Clinique CHC Waremme.

Met uitzondering van enkele rookruimtes engageren al deze locaties zich ertoe om rookvrij te worden en zullen ze patiënten, bezoekers en personeelsleden sensibiliseren om te stoppen met roken. 

Informeren en sensibiliseren

Van bij de aankomst op de parkings van de vier ziekenhuizen roepen borden, spandoeken en stickers mensen op om de rookvrije zones op alle locaties te respecteren. Brochures informeren iedereen dat de tabaksspecialisten van het ziekenhuis ondersteuning kunnen bieden bij een rookstop. Aan het verplegend personeel worden tijdens de werkuren sensibiliseringsessies aangeboden over de omgang met rokers. 

Verleiding wegnemen en ondersteunen

In het CHC MontLégia zijn er bijvoorbeeld geen winkels meer die sigaretten verkopen. Sinds dit initiatief werd genomen, krijgt elke patiënt die het ziekenhuis binnenkomt voor gelijk welk type ziekenhuisopname de gelegenheid om stappen te zetten voor een rookstop. De rookstopconsultaties worden vergoed door de mutualiteit en voor zwangere vrouwen zijn ze helemaal gratis. 

Voor een rookvrije generatie!

Al deze acties, naast tal van andere, passen perfect in de visie van Generatie Rookvrij waar de Groupe Santé CHC zich nu bij aansluit en waar ze maximale zichtbaarheid aan geeft.

Kiezen voor een rookvrije jeugdbeweging: 5 voordelen

Wist je dat een rookvrije jeugdbeweging jongeren weerbaarder maakt om later zélf niet te gaan roken? En dat is nog niet alles! Ontdek hier de vijf grootste voordelen van een rookvrije jeugdbeweging. Voordeel 1: Rookvrij = roken minder aantrekkelijk Elk weekend trekken zo’n 260.000 Vlaamse kinderen en jongeren hun uniform aan om naar de…
Lees volledig artikel

Stoppen met roken: 9 tips

Stoppen met roken: geen eenvoudige beslissing, maar wel de beste die je kan maken voor jouw gezondheid en die van anderen. We geven je graag enkele praktische tips. Tip 1: Vraag advies Een goed startpunt: de websites van Tabakstop en Tabakologen.be. Je vind er heel wat informatie over hoe je kan stoppen met roken en hoe verslaving precies werkt…
Lees volledig artikel

7 op 10 passagiers zijn voorstander van rookvrije stations

Interview met Marianne Hiernaux, woordvoerster van de NMBS. Er wordt heel wat gesproken over de nieuwe maatregel rond rookvrije perrons in België. Vanwaar kwam de impuls voor rookvrije perrons?  Sinds 1 januari is roken en vapen verboden op alle treinperrons, zowel binnen als buiten. Dit rookverbod was al van toepassing in de treinen en…
Lees volledig artikel