Dit deed FOS Open Scouting

FOS Open Scouting vraagt haar eenheden in een promofilmpje om niet meer te roken in het bijzijn van kinderen.

12 July 2018

Hannes De Reu, federaal verantwoordelijk van FOS Open Scouting: “Onze organisatie heeft altijd al veel belang gehecht aan de gezondheid van kinderen en jongeren, en natuurlijk hoort roken daar ook bij. Tijdens de activiteiten is dat sowieso niet toegelaten, maar het gebeurt nog wel dat er ’s avonds na een laatste spelletje een sigaret wordt opgestoken door de leiding. Om dat te ontmoedigen, hebben we een promofilmpje verspreid en de richtlijnen in ons rookbeleid aangepast. De reacties zijn alvast positief: op Facebook werd het filmpje al erg vaak gedeeld!”

Bekijk het filmpje
 

Website evalueren

Beste bezoeker,

We nodigen je graag uit om onze website te evalueren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen en noden.

Help jij ons een handje? Het invullen van de vragenlijst kost slechts 5 minuten.

Alvast bedankt!

Werelddag zonder tabak: woensdag 28 mei

Samen(gebonden) voor een rookvrije wereld! Ook dit jaar zetten we ons in voor een rookvrije toekomst! Op woensdag 28 mei, tijdens Werelddag zonder Tabak, vragen we extra aandacht voor een gezonde omgeving waarin kinderen en jongeren rookvrij kunnen opgroeien. En jij kan meedoen! Sluit je aan bij onze actie door je wijs- en middelvinger samen te…
Lees volledig artikel

Steeds meer vrouwen stoppen met roken tijdens (en zelfs voor) hun zwangerschap

Voor veel vrouwen is een zwangerschap hét moment om te stoppen met roken. Uit onderzoek van KU Leuven blijkt dat 7% van de vrouwen die zwanger werden zelfs al stopte vóór een positieve zwangerschapstest. In het jaar voor de zwangerschap rookte nog 10% van de ondervraagde vrouwen, maar dit percentage daalde snel: in het eerste trimester rookte nog…
Lees volledig artikel

Stoppen met roken: 9 tips

Stoppen met roken: geen eenvoudige beslissing, maar wel de beste die je kan maken voor jouw gezondheid en die van anderen. We geven je graag enkele praktische tips. Tip 1: Vraag advies Een goed startpunt: de websites van Tabakstop en Tabakologen.be. Je vind er heel wat informatie over hoe je kan stoppen met roken en hoe verslaving precies werkt…
Lees volledig artikel