Oudenaarde

Wie?
Oudenaarde
Rodelos
 
1a

9700
 
Oudenaarde

Wij hebben het label Generatie Rookvrij aangevraagd omdat…

Op 20 november zullen alle speelterreintjes in Oudenaarde rookvrij worden verklaard. Dat betekent dat men oproept om op deze plekken niet meer te roken in het bijzijn van kinderen, zodat ze rookvrij kunnen spelen en opgroeien. Geen rookverbod dus, maar wel rookvrij als norm.

Stad Oudenaarde zet zich zo in voor ‘Generatie Rookvrij’, een brede beweging van organisaties en burgers die ijveren voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen met roken. Rookvrij plekken creëren voor kinderen is daar deel van. Want: zien roken, doet roken. “Kinderen kopiëren gedrag, zo ook rookgedrag”, zegt Lieselot Geeraert van Logo Gezond+. “Door op te groeien in een rookvrije omgeving verkleint de kans dat kinderen hier later zelf mee beginnen”.

Om de rookvrije omgevingen kenbaar te maken, ontwierp vormgever Laura Van Poucke signalisatiebordjes. “Zo is het voor de rokers ook duidelijk waar de rookvrije omgeving start”, zegt Stephanie Balcaen van de sportdienst. “De bordjes worden komende maand geplaatst aan de terreinen en verzoeken de bezoekers om niet meer te roken in het zicht van kinderen. ‘Gezonde longen aan het werk, rook hier alsjeblieft niet’, is onze boodschap”, sluit Stephanie af.

Share icon
Oudenaarde rookvrij
Oudenaarde rookvrij
Oudenaarde rookvrij
Oudenaarde rookvrij