Trots op je rookvrije school? Bestel jouw gratis signalisatiemateriaal ‘Hierleerikrookvrij’!

Trots op je rookvrije school? Bestel jouw gratis signalisatiemateriaal ‘Hierleerikrookvrij’!

23 September 2021

Alle Vlaamse basis- en secundaire scholen, het deeltijds kunstonderwijs, de internaten en CLB’s zijn sinds 1 september 2018 rookvrij, en dit 7 dagen op 7. Dat is positief, want zo kunnen kinderen niet alleen gezonder opgroeien, maar komen ze ook niet in de verleiding om zelf te beginnen met roken. Want zien roken, doet roken.

Goede signalisatie, die bovendien verwijst naar het positieve kader van Generatie Rookvrij en die onderdeel is van een sterk rookbeleid op school, helpt mee overtredingen te voorkomen en straalt een gezonde norm uit op het schoolterrein.

Daarom voorziet de Vlaamse overheid en het Vlaams Instituut Gezond Leven, met steun van de onderwijskoepels en het GO! van de Vlaamse gemeenschap, Kom op tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker voor elke vestigingsplaats een gratis signalisatiebord en sticker met daarop de boodschap ‘Hier leer ik rookvrij’.

Bestellen kan vanaf vandaag t.e.m. zondag 24 oktober 2021. Wees er snel bij, want op = op!

Bestel je gratis signalisatiemateriaal

Een rookbeleid op school

Grijp dit moment aan om het rookbeleid op je school verder uit te werken. Meer info en ondersteuningsmaterialen vind je op www.gezondeschool.be.

Heb je vragen over hoe om te gaan met roken aan de schoolpoort of tijdens een opendeurdag? En wat als bijvoorbeeld een personeelslid zelf het rookverbod overtreedt? Veelgestelde vragen over het algemeen rookverbod op school vind je hier.

Tag ons !

Signalisatiemateriaal ontvangen? Laat het ons weten! Deel een foto van je school met het signalisatiemateriaal met #hierleerikrookvrij #generatierookvrij of tag ons met @generatierookvrij op Instagram of Facebook. Je kan je foto’s ook opsturen naar info@generatierookvrij.be, dan nemen we die op als inspirerend voorbeeld op onze website en in onze nieuwsbrief!

7 jaar Generatie Rookvrij in Mechelen: ervaringen en tips

Dat Mechelen zeer geëngageerd is in het kader van Generatie Rookvrij is geen geheim. Op onze sociale media komen er geregeld nieuwe Mechelse labelhouders voorbij en ook in onze nieuwsbrief werden ze al meerdere keren vernoemd. Maar wist je dat Mechelen een van de eerste steden was die het label Generatie Rookvrij behaalden? En dat ze al zeven jaar…
Lees volledig artikel

Feestelijk nieuws: meer rookvrije kindomgevingen op komst in 2025!

Hiep, hiep, hoera! Geweldig rookvrij nieuws vanuit de federale overheid. De Kamer heeft op 21 maart 2024 een aantal maatregelen goedgekeurd om rookvrije omgevingen te stimuleren.  Bij Generatie Rookvrij juichen we deze stap toe als een belangrijke mijlpaal op weg naar een rookvrije generatie tegen 2040.   Wat betekent dit nieuwe…
Lees volledig artikel

Welkom Manon en Anabel!

Team Generatie Rookvrij krijgt versterking! 💪 Vanaf nu ondersteunen ook Manon en Anabel jouw acties om een rookvrije generatie te realiseren. Zij stellen zich graag zelf aan je voor:   Hey allemaal! Ik ben Manon, de nieuwe projectverantwoordelijke bij Generatie Rookvrij. Ik ben ongelofelijk enthousiast om me aan te sluiten bij dit…
Lees volledig artikel