Rookvrije school

Sinds 1 september 2018 is roken op school volledig verboden, en dit 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Alle leerlingen, leerkrachten, ouders, bezoekers… in het basisonderwijs, secundair onderwijs en deeltijds kunstonderwijs, CLB’s, internaten… moeten zich hieraan houden. Zo kunnen kinderen en jongeren niet alleen gezonder opgroeien, maar komen ze ook niet in de verleiding om zelf te beginnen met roken.

Maar als school kan je uiteraard nog een stapje verder gaan en inzetten op een kwaliteitsvol rookbeleid.  Je kan onder meer afspraken maken om het niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook rond het schoolterrein rookvrij te houden. Bijvoorbeeld aan de schoolpoort. Hulp nodig bij het ontwikkelen van een kwaliteitsvol rookbeleid op school? Neem een kijkje op gezondeschool.be, de kadermethodiek van het Vlaams Instituut Gezond Leven. 

Hulp nodig om bekend te maken dat jouw schoolomgeving voortaan rookvrij is? Download het gratis communicatiepakket en ontdek het signalisatiemateriaal in de webshop.

Communicatiemateriaal

Met dit pakket communiceer je als de beste. Ontdek de affiches, flyers, voorbeeldteksten...

Rookvrij gaan? Vraag het label aan

Je hebt concrete plannen om rookvrij te gaan? Super. Vraag hier het Generatie Rookvrij-label aan. Als labelhouder kan je ook signalisatiemateriaal uit de webshop bestellen.

Signalisatiemateriaal

Rookvrij? Gebruik Generatie Rookvrij-signalisatie om dat aan iedereen te laten zien.