ziekenhuizen generatie rookvrij
West-Vlaamse ziekenhuizen vieren de geboorte van 'Generatie Rookvrij'
Ingediend door danielle, 28 January 2019

Op 28 januari 2019 ondertekenen 8 algemene ziekenhuizen uit West-Vlaanderen samen het charter van Generatie Rookvrij: AZ Sint-Lucas (Brugge), AZ West (Veurne), AZ Delta (Roeselare-Menen-Torhout), Sint-Andriesziekenhuis (Tielt), Sint-Jozefskliniek (Izegem), Jan Ypermanziekenhuis (Ieper), AZ Groeninge (Kortrijk) en O.L.V. Van Lourdes (Waregem). Ook 2 psychiatrische ziekenhuizen en 1 revalidatieziekenhuis ondertekenen alvast mee.

 

Met dat charter engageren de ziekenhuizen zich om samen werk te maken van een eerste Generatie Rookvrij. De materniteit van een ziekenhuis is voor de meeste kinderen de eerste plaats waar ze verblijven. Geen betere plaats dus om de aftrap te geven voor een eerste rookvrije generatie dan in een ziekenhuis.

Vanaf nu kan je spelen, sporten en ravotten in het rookvrije Vrijbroekpark!
Ingediend door Kurt Annendijck, 16 april 2019

Op 15 april lanceerden gedeputeerde Jan De Haes, directeur van Kom op Tegen Kanker Marc Michils en de Kinderburgemeester van Mechelen Jaan Roelans het project ‘Generatie Rookvrij’ in het Vrijbroekpark. Het Vrijbroekpark…

Lees volledig artikel
Toon dat uw onderwijsinstelling rookvrij is met 'Generatie Rookvrij'!
Ingediend door danielle, 21 januari 2019

Lees volledig artikel
‘Ouders die roken, mogen dat nooit doen in de buurt van hun kinderen’
Ingediend door danielle, 22 november 2018

Deze uitspraak komt van Jaan Roelens (10), burgemeester van de Mechelse kinderraad. Hij ijvert voor rookvrije spel- en sportomgevingen. Lees hier het volledige artikel.

 

 

 

Lees volledig artikel