Torhout: kinderen roken niet met ons mee!

Torhout: kinderen roken niet met ons mee!

06 May 2022

In België beginnen elke week honderden jongeren met roken. Aan de basis hiervan ligt: zien roken, doet roken. Torhout wil haar kinderen en jongeren hiertegen beschermen en ondertekende daarom de overeenkomst met Generatie Rookvrij.

Rookvrije sportterreinen

Het is al de tweede stap die het lokaal bestuur neemt in het rookvrij laten opgroeien van kinderen en jongeren, nadat ook al Kinderboerderij d'Oude Smelterij rookvrij werd verklaard. Nu wil Torhout dus ook zijn sportterreinen onder handen nemen.

Door het plaatsen van quotes zoals ‘Hier speel ik rookvrij.’, ‘Hier leer ik rookvrij.’ en ‘Hier geniet ik rookvrij.’ wil het team de bezoekers aanzetten om niet te roken op het domein. Op sportaccommodaties willen we zeker geen mensen uitsluiten. Er wordt enkel gevraagd om niet meer te roken op de sportterreinen.

Torhout start op het Sportcentrum Benny Vansteelant, later verdwijnen ook de asbakken op het terrein Wijnendale, De Velodroom, Verloren Kost en Rozeveld. Het aantal rookvrije omgevingen blijft alsmaar toenemen en het Lokaal Bestuur Torhout maakt daar meer dan ooit deel van uit.

Bellen blazen tegen rook

Om deze actie officieel van start te laten gaan, hebben tientallen kinderen bellen geblazen op woensdag 4 mei 2022 op en rond het terrein Sportcentrum Benny Vansteelant. Want kinderen blazen liever bellen dan rook!

Bron: Gemeente Torhout.

Recreatiedomeinen Oost-Vlaanderen Rookvrij sinds 1 januari

Fantastisch nieuws uit Oost-Vlaanderen! De Provincie zette het jaar goed in met een nieuwe rookvrije maatregel. Het bestaande reglement van de provinciale recreatiedomeinen werd uitgebreid, waardoor die nu allemaal rookvrij zijn. Roken en vapen is enkel nog toegestaan in de daarvoor aangeduide zones. Met deze maatregel beschermt Provincie Oost-…
Lees volledig artikel

Generatie Rookvrij: omdat kinderen recht hebben op een gezonde start in het leven

Het aantal rokers mag de voorbije decennia dan zijn afgenomen, toch rookt nog steeds één Belg op de vijf (19,4% rokers in de Belgische bevolking van 15+, waarvan 15,4% dagelijkse rokers). De campagne Generatie Rookvrij, een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving, wil tegen 2037 een eerste rookvrije generatie in België…
Lees volledig artikel

Stoppen met roken als goed voornemen: hoe pak je dat aan?

Een nieuw jaar, dat betekent voor veel mensen goede voornemens maken. Stoppen met roken is één van de voornemens die vaak op het lijstje staat. Met dit artikel willen we iedereen die het nieuwe jaar rookvrij wil inzetten een duwtje in de goede richting geven. De voordelen van stoppen met roken Allereerst is het belangrijk om te weten waarom je…
Lees volledig artikel