Fotoarchief Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen maakt zijn sportcentrum Hofstade rookvrij. Minister van sport Philippe Muyters verklaart "sporten, kinderen en roken gaan echt niet samen"
Ingediend door danielle, 22 November 2018

Sport Vlaanderen heeft gisteren zijn sportcentrum in Hofstade rookvrij gemaakt. Dat doet het op vraag van Kom op tegen Kanker en met steun van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Generatie Rookvrij. Daar mee is het domein in Hofstade de pionier van de 14 centra van Sport Vlaanderen: de overige 13 centra volgen in het voorjaar van 2019.

Hofstade is ronduit het meest ambitieuze sportcenrum om rookvrij te maken: het terrein is 172 hectare groot en ze ontvangen jaarlijks om en bij 380.000 bezoekers, waaronder heel wat kinderen. Als het lukt Hofstade rookvrij te maken, lukt dat overal, aldus de initiatiefnemers.

Voor meer info: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/11/21/sigaret-wordt-gebannen-uit-veertien-sportcentra-in-vlaanderen/

Vanaf nu kan je spelen, sporten en ravotten in het rookvrije Vrijbroekpark!
Ingediend door Kurt Annendijck, 16 april 2019

Op 15 april lanceerden gedeputeerde Jan De Haes, directeur van Kom op Tegen Kanker Marc Michils en de Kinderburgemeester van Mechelen Jaan Roelans het project ‘Generatie Rookvrij’ in het Vrijbroekpark. Het Vrijbroekpark…

Lees volledig artikel
West-Vlaamse ziekenhuizen vieren de geboorte van 'Generatie Rookvrij'
Ingediend door danielle, 28 januari 2019

Op 28 januari 2019 ondertekenen 8 algemene ziekenhuizen uit West-Vlaanderen samen het charter van Generatie Rookvrij: AZ Sint-Lucas (Brugge), AZ West (Veurne), AZ Delta (Roeselare-Menen-Torhout…

Lees volledig artikel
Toon dat uw onderwijsinstelling rookvrij is met 'Generatie Rookvrij'!
Ingediend door danielle, 21 januari 2019

Lees volledig artikel