Gratis ‘Generatie Rookvrij’-slabbetje voor Molse baby’s

Gratis ‘Generatie Rookvrij’-slabbetje voor Molse baby’s

10 January 2022

Kersverse ouders die in Mol wonen ontvangen vanaf dit jaar een gratis slabbetje van het gemeentebestuur bij de aangifte van een geboorte. Op het slabbetje staat een mooie tekening met het logo van het project Generatie Rookvrij.

Generatie Rookvrij heeft als doel kinderen niet meer in contact te brengen met sigaretten, sigaren of elektronische varianten. Elk kind dat rookvrij opgroeit, is weerbaarder om later niet te roken.

“Samen op weg naar een rookvrije toekomst” is de boodschap van het project. Als Gezonde Gemeente, Kom-op-tegen-Kanker-gemeente en Kindvriendelijke Gemeente wil Mol ook zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen komen, rookvrij maken. De start werd gemaakt op de sportsite Den Uyt die rookvrij is sinds 31 mei 2021.

Om de campagne extra in de verf te zetten, geeft de gemeente Mol vanaf dit jaar aan kersverse Molse ouders bij de geboorteaangifte een gratis ‘Generatie Rookvrij’-slabbetje. Illustratrice Emma maakte voor de slabbetjes en het bijhorend boekje enkele mooie tekeningen.

Het project Generatie Rookvrij wil niet alleen roken uit het zicht van kinderen houden, maar ook rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen daarbij effectieve hulp aan te bieden.

Bron: Het Nieuwsblad

Opnieuw 3 Leuvense sportclubs rookvrij: "Roken wordt iets van het verleden"

De atletiekclub van Leuven en de voetbalploegen van Wijgmaal en Kessel-Lo zijn vanaf nu rookvrije sportclubs, dat wil zeggen dat het op en langs de terreinen verboden is om sigaretten of elektronische sigaretten te gebruiken. Ze volgen daarmee het voorbeeld van 3 andere Leuvense sportclubs: de rugbyploeg, de korfbalploeg en het jeugdvoetbalcentrum…
Lees volledig artikel

7 tips voor rookvrije speelomgevingen

Rookvrije speelplekken – denk bijvoorbeeld aan speeltuinen, recreatiedomeinen of een buitenzwembad - ,   zorgen er mee voor dat kinderen en jongeren in gezonde en veilige omgevingen kunnen opgroeien. Door jouw terreinen rookvrij te maken, gaan kinderen en jongeren op termijn roken minder normaal en aantrekkelijk vinden . En dat verkleint de kans…
Lees volledig artikel

Een rookvrije speeltuin: 5 voordelen

79% van de Belgen is voorstander van geheel rookvrije speelterreinen. Logisch, want kinderen horen in veilige en gezonde omgevingen te spelen. Maar wist je ook dat rookvrije speelterreinen kinderen weerbaar maken om later zélf niet te gaan roken? En dat is nog niet alles! Rookvrije speeltuinen hebben namelijk nog massa’s andere voordelen. We…
Lees volledig artikel