Gratis ‘Generatie Rookvrij’-slabbetje voor Molse baby’s

Gratis ‘Generatie Rookvrij’-slabbetje voor Molse baby’s

10 January 2022

Kersverse ouders die in Mol wonen ontvangen vanaf dit jaar een gratis slabbetje van het gemeentebestuur bij de aangifte van een geboorte. Op het slabbetje staat een mooie tekening met het logo van het project Generatie Rookvrij.

Generatie Rookvrij heeft als doel kinderen niet meer in contact te brengen met sigaretten, sigaren of elektronische varianten. Elk kind dat rookvrij opgroeit, is weerbaarder om later niet te roken.

“Samen op weg naar een rookvrije toekomst” is de boodschap van het project. Als Gezonde Gemeente, Kom-op-tegen-Kanker-gemeente en Kindvriendelijke Gemeente wil Mol ook zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen komen, rookvrij maken. De start werd gemaakt op de sportsite Den Uyt die rookvrij is sinds 31 mei 2021.

Om de campagne extra in de verf te zetten, geeft de gemeente Mol vanaf dit jaar aan kersverse Molse ouders bij de geboorteaangifte een gratis ‘Generatie Rookvrij’-slabbetje. Illustratrice Emma maakte voor de slabbetjes en het bijhorend boekje enkele mooie tekeningen.

Het project Generatie Rookvrij wil niet alleen roken uit het zicht van kinderen houden, maar ook rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen daarbij effectieve hulp aan te bieden.

Bron: Het Nieuwsblad

Generatie Rookvrij blaast drie kaarsjes!

Hoera, Generatie Rookvrij bestaat drie jaar! Dat is al drie jaar werken aan rookvrije speel-en sportterreinen, kinderboerderijen, jeugdbewegingen, schoolomgevingen, zorginstellingen, … voor opgroeiende kinderen en jongeren. Drie jaar Generatie Rookvrij Generatie Rookvrij is een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving, een…
Lees volledig artikel

Kinderen spelen voortaan rookvrij op alle speelterreinen in Aarschot: “We bouwen dus verder aan een rookvrije generatie en een maatschappij waarin kinderen rookvrij kunnen opgroeien”

Zien roken, doet roken. Kinderen kopiëren het gedrag van volwassenen. Helaas wordt er vandaag de dag nog gerookt in het bijzijn van kinderen. De stad Aarschot vindt het belangrijk dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen spelen. Daarom maakt ze nu alle speelterreinen in Aarschot en de deelgemeenten rookvrij. Generatie Rookvrij is een brede…
Lees volledig artikel

#WijZijnGeneratieRookvrij-postkaartenactie: bedankt!

In de week voorafgaand aan de Kinderrechtendag op 20 november kropen honderden leerlingen massaal in de pen met een pleidooi voor meer rookvrije speel-en sportterreinen in hun gemeente. Bijna 150 scholen namen deel aan de postkaartactie #WijZijnGeneratieRookvrij. Chapeau!  De leerlingen kregen les over het recht op rookvrij opgroeien. Na de les…
Lees volledig artikel