Derde golf gratis ‘Hier leer ik rookvrij-signalisatiemateriaal geleverd!

Derde golf gratis ‘Hier leer ik rookvrij'-signalisatiemateriaal geleverd!

03 July 2020

Zo’n 550 scholen en onderwijsinstellingen in Vlaanderen bestelden in een derde golf gratis “Hier leer ik rookvrij”-borden en stickers van Generatie Rookvrij. Hiermee ondersteunen ze het rookverbod dat sinds september 2018 in alle Vlaamse scholen geldt. 

Scholen zijn sinds het schooljaar 2018-2019 helemaal rookvrij. Vroeger bleef het rookverbod beperkt tot de binnenruimten en het openluchtterrein op bepaalde uren en dagen, maar sinds september 2018 geldt het verbod de klok rond, 7 dagen op 7, voor het hele héle schooldomein, zowel binnen als buiten.

Om het rookverbod te ondersteunen, konden alle Vlaamse scholen en onderwijsinstellingen signalisatieborden- en stickers van Generatie Rookvrij aanvragen. Want een goede signalisatie over het algemeen rookverbod aan de schoolpoort is nodig om leerlingen, personeelsleden en bezoekers duidelijk te maken dat de school rookvrij is.

De toenmalige Vlaamse regering en het Vlaams Instituut Gezond Leven, zorgden er samen met de medewerking van de onderwijskoepels en het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap en met de financiële steun van Stichting tegen Kanker en Kom op tegen Kanker, dat alle scholen gratis “Hier leer ik rookvrij”-signalisatiemateriaal konden bestellen. 

Tussen februari en mei 2019 werden twee bestelrondes georganiseerd waarbij meer dan 5000 borden werden besteld en geleverd. In een derde bestelronde bestelden zo'n 550 Vlaamse scholen nog eens 2000 'Hier leer ik rookvrij'-borden en stickers die eind juni 2020 werden geleverd.

Heeft jouw school borden besteld en geplaatst? Laat het ons weten! Deel je foto's op social media onder de hashtag #generatierookvrij of stuur ons een mailtje met jouw foto's naar info@generatierookvrij.be en de foto's krijgen een plaatsje op onze website.

 

Bonheiden werkt mee aan ‘Generatie Rookvrij’: “Zoveel mogelijk omgevingen met kinderen rookvrij maken”

 Bonheiden gaat zich inzetten voor ‘Generatie Rookvrij’, een brede beweging van organisaties en burgers die ijveren voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen met roken. Onder impuls van de werkgroep Gezondheid springt Bonheiden mee op de kar. “Het is een gelijklopend idee van onze jeugddienst en de…
Lees volledig artikel

Beveren speelt rookvrij vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli zijn alle gemeentelijke speelterreinen in Beveren rookvrij verklaard. Deze actie kadert in een campagne ‘Generatie Rookvrij’ van de Stichting tegen Kanker en Kom op tegen Kanker. Hierbij roept men op om niet meer te roken in het bijzijn van kinderen, zodat ze rookvrij kunnen spelen en opgroeien. Vorig jaar werd de campagne ‘Generatie…
Lees volledig artikel

Het aantal rookvrije omgevingen groeit gestaag: lees er alles over in ons jaarverslag 2019!

De Alliantie voor een Rookvrije Samenleving, de organisatie achter Generatie Rookvrij, zet zich in voor een samenleving waar niemand (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Wij willen dat ieder kind dat vanaf 2019 geboren wordt rookvrij kan opgroeien. Met veel enthousiasme zijn we op Werelddag zonder Tabak 2018 van start gegaan met dit…
Lees volledig artikel