31 mei 2018: BV’s blazen bellen aan de schoolpoort

31 mei 2018: BV’s blazen bellen aan de schoolpoort

24 May 2018

"Liever bellen blazen dan rook." Die slogan inspireerde Tine Embrechts, Filip Peeters, Nele Snoeck en Michael Vroemans om op 31 mei 2018 naar enkele scholen te trekken. De actie past in de campagne van “Generatie Rookvrij” n.a.v. de Werelddag zonder Tabak.

Maandag 28 mei werd “Generatie Rookvrij” officieel gelanceerd. 9 organisaties willen hiermee een brede beweging op gang trekken met mensen en organisaties die ijveren voor een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Een samenleving waarin we kinderen en jongeren beschermen tegen de verleiding om te beginnen roken en verslaafd te geraken.

Waarom?

Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Aan de basis hiervan ligt een simpele logica: zien roken, doet roken. Tegelijk tellen we ca. 2 tabaksdoden per uur in België. Confronterend, niet?

Met hun initiatief willen de BV’s de logica achter ‘zien roken, doet roken’ doorbreken. Niet roken als de nieuwe norm. Zo verleiden we minder kinderen en jongeren om te starten met roken. Het doel? Een eerste rookvrije generatie creëren. Want kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien.

Liever bellen blazen dan rook

31 mei is de Werelddag zonder Tabak. “Generatie Rookvrij” wil die dag aangrijpen om haar initiatief in de kijker te zetten. De organisatie roept daarom iedereen die een rookvrije samenleving een warm hart toedraagt op om bellen te blazen. Individueel, met de jeugdbeweging of de sportclub, in de scholen of op speelpleinen, op het werk, … Volg het voorbeeld van Tine Embrechts, Filip Peeters, Nele Snoeck en Michael Vroemans, neem initiatief en laat ons “Generatie Rookvrij” wereldberoemd maken in België.

 

Bonheiden werkt mee aan ‘Generatie Rookvrij’: “Zoveel mogelijk omgevingen met kinderen rookvrij maken”

 Bonheiden gaat zich inzetten voor ‘Generatie Rookvrij’, een brede beweging van organisaties en burgers die ijveren voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen met roken. Onder impuls van de werkgroep Gezondheid springt Bonheiden mee op de kar. “Het is een gelijklopend idee van onze jeugddienst en de…
Lees volledig artikel

Derde golf gratis ‘Hier leer ik rookvrij'-signalisatiemateriaal geleverd!

Zo’n 550 scholen en onderwijsinstellingen in Vlaanderen bestelden in een derde golf gratis “Hier leer ik rookvrij”-borden en stickers van Generatie Rookvrij. Hiermee ondersteunen ze het rookverbod dat sinds september 2018 in alle Vlaamse scholen geldt.  Scholen zijn sinds het schooljaar 2018-2019 helemaal rookvrij. Vroeger bleef het rookverbod…
Lees volledig artikel

Beveren speelt rookvrij vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli zijn alle gemeentelijke speelterreinen in Beveren rookvrij verklaard. Deze actie kadert in een campagne ‘Generatie Rookvrij’ van de Stichting tegen Kanker en Kom op tegen Kanker. Hierbij roept men op om niet meer te roken in het bijzijn van kinderen, zodat ze rookvrij kunnen spelen en opgroeien. Vorig jaar werd de campagne ‘Generatie…
Lees volledig artikel