VUB studentenhuisvesting

Wie?
VUB studentenhuisvesting
Pleinlaan
 
2

1050
 
Brussel

Wij hebben het label Generatie Rookvrij aangevraagd omdat…

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) grote waarde hecht aan het welzijn van haar studenten en ernaar streeft om hen een omgeving te bieden waar zij gezond en veilig kunnen wonen en studeren. Met dit in gedachte hebben we in september 2022 een belangrijke stap gezet door al onze studentenhuizen volledig rookvrij te maken. Deze maatregel omvat niet alleen traditionele sigaretten, maar ook het gebruik van e-sigaretten, waterpijpen en andere vormen van roken. Voor studenten die overwegen te stoppen met roken, bieden we daarnaast ondersteuning aan door hen door te verwijzen naar de VUB groepspraktijk. Hier kunnen ze professionele begeleiding krijgen bij het stoppen met roken.

De beslissing om de studentenhuizen rookvrij te maken kadert in het bredere drugs- en middelenbeleid van de VUB. Hierbij staat niet alleen de gezondheid van de studenten centraal, maar ook de brandveiligheid van de studentenhuizen.

Samen met Generatie Rookvrij willen we deze inspanningen in de verf zetten en verder sensibiliseren in de hoop dat onze koten volledig rookvrij kunnen blijven.

Share icon