Rugby Mechelen

Wie?
Rugby Mechelen
Hombekerkouter
 
14

2811
 
Hombeek

Wij hebben het label Generatie Rookvrij aangevraagd omdat…

Rugby Mechelen sloot zich in de zomer van 2021 aan bij Generatie Rookvrij. Pol is speler en teammanger en nam het initiatief om de stap te zetten naar een rookvrije sportclub.

Pol Op de Beeck - speler en teammanager Rugby Mechelen:

"Roken in een sportclub is niet meer van deze tijd."

“Rugby Mechelen groeide de laatste tien jaar enorm. We gingen van een kleine ploeg naar een grote club met 220 spelers. Maar het is hier toch nog altijd die gezellige familieclub waar iedereen iedereen kent. Initiatieven van spelers en trainers worden hier altijd warm onthaald.”

“Via een video op Facebook ontdekte ik dat de jeugdwerking van KV Mechelen rookvrij werd en dat ze zich aansloten bij Generatie Rookvrij. Het leek me een goed idee om ook voor onze club het Generatie Rookvrij-label aan te vragen. Ook veel ouders waren al lang vragende partij voor een duidelijk rookbeleid.”

“We hebben ploegen in alle jeugdreeksen, goed voor een jeugdwerking met ongeveer 150 spelers. Rugby spelen kan hier al vanaf zes jaar. En we bieden ook multimove aan vanaf drie jaar. Daarbij leren kinderen op een leuke en ontspannende manier sporten en bewegen. Er lopen hier dus bijna elke dag kinderen rond. We willen ervoor zorgen dat ze kunnen sporten in een gezonde omgeving en we willen een goed voorbeeld zijn voor hen. Roken in een sportclub is eigenlijk niet meer van deze tijd.”

“Roken en sporten gaan gewoon niet samen. Ook voor mij persoonlijk vind ik het belangrijk om jongeren te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de sigaret. Ik verloor dit jaar namelijk zelf mijn vader aan kanker. Ik ben dus extra gemotiveerd om een gezonde levensstijl te promoten bij onze jeugdspelers.”

Bron: Mechelen.be

Share icon