Vrijbroekpark Mechelen

 

Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Wie?
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark
Ridder Desainlaan
 
65

2800
 
Mechelen

Dit wil ik nog even kwijt...

Vanuit het departement Vrije Tijd van de Provincie Antwerpen wordt voorgesteld om het Vrijbroekpark als pilootproject voor "Generatie Rookvrij" te laten starten. De implementatie wordt voorzien in het voorjaar zodat de bezoekers van het park er reeds aan kunnen wennen voor het drukke seizoen start. 

 

We vragen om op heel het terrein met uitzondering van de aangeduide rookzones niet te roken (ook geen e-sigaretten). Deze afspraak is van toepassing 24 uur per dag en 7 dagen per week voor iedereen die het park betreedt.

 

Tijdens de zomer van 2018 hadden we een rookverbod omwille van veiligheidsredenen gezien de droogte. Dat rookverbod heeft meer dan 2 maanden stand gehouden en is goed gerespecteerd geweest. Wij hebben dit als een proefproject beschouwd. Sensibilisering was nodig maar eigenlijk is het heel vlot verlopen.  We hebben ook een poll gelanceerd via Facebook voor een definitief rookverbod in heel het park. Het resultaat van de 1296 reacties : 69% voor en 31% tegen. Hieruit blijkt dat er toch wel enig draagvlak is!

 

Het Vrijbroekpark is een plek waar heel veel kinderen komen, de 10.000 kinderen voor natuureducatieve activiteiten zijn maar een topje van de ijsberg. Tel daar al de scholen bij op die komen sporten in het park, evenals de leden van de sportclubs, Scouts en Chiro en al de gezinnen die in het weekend en vakantie komen genieten van het Vrijbroekpark… dan heeft het initiatief een groot bereik.

Share icon