Gemeente Arendonk

Wie?
Gemeente Arendonk
Vrijheid
 
29

2370
 
Arendonk

Wij hebben het label Generatie Rookvrij aangevraagd omdat…

Gemeente Arendonk ondertekende het charter ‘Generatie Rookvrij’. Hiermee willen we, samen met organisaties als ‘Kom op tegen Kanker’ en ‘Stichting tegen Kanker’, de kinderen die vanaf 2019 geboren worden een rookvrij leven beloven.

Het gemeentebestuur engageert zich om alle speelterreinen in de gemeente rookvrij te maken. Daarvoor werden aan alle speelterreinen in Arendonk borden geplaatst met duidelijke signalisatie ‘Hier speel ik rookvrij’. De borden zijn niet bedoeld tégen rokers, maar om het goede voorbeeld te geven aan de spelende kinderen, want: ‘Zien roken, doet roken’. Zo geven we het signaal dat roken niet oké is en maken we het voor kinderen en jongeren makkelijker om aan roken te weerstaan.

Moeten alle rokers stoppen om een ‘Generatie Rookvrij’ te realiseren? Rokers worden natuurlijk niet verplicht om te stoppen met roken. Aan hen wordt wel gevraagd om rekening te houden met de plaatsen waar ze roken. ‘Generatie Rookvrij’ kan mensen ook aanzetten om na te denken over hun rookgedrag en hen eventueel overtuigen om te stoppen met roken. Ook mensen die een stoppoging ondernemen, vinden het fijn om geen sigaretten om zich heen te zien. Dat maakt het voor hen gemakkelijker om het vol te houden.

Share icon